Djur överallt!

Här ute i obygden blev det som en explosion när snön smälte. Hittills har vi mer eller mindre dagligt besök av skräniga tranor, hungriga men ganska slöa rådjur, ett stort gäng skogsduvor, några pickdårar (hackspettar), samt storspoven och hans fru som låter som ett billarm... Och så finns det tydligen väldigt mycket sork till Helax stora förtjusning. Var alla dessa djur har bott under vintern vet vi inte, men nu hänger de hos oss! Idag så dök det upp ytterligare ett djur, som definitivt är den sötaste (av de vilda alltså) hittills: hermelinen! Han hänger tydligen vid det rivningsdömda garaget. Helax såg honom först och hade nog förväxlat honom med en ovanligt fet sork om jag inte gormat i tid. 
                         
Väl kamouflerad!
   


Skit kvalisort på måleriverktyg...

Dags för målning av täckskivorna som ska ansluta överskåpet med tak så att det inte blir en dammhylla där vi troligtvis väldigt sällan annars skulle ha torkat damm. SÅ jag passade på att klyva till de sista bitarna för att måla med färgen som blev över efter sprutlackeringen. Köpte en skummroller på ICAMAXI, för det hängde ju en där när vi va och handlade. Tänkte det här blir ju toppenbra och gick genast och betalade.

Slipade och torkade av alla hyllplan, blandade härdare i färgen och började måla....oj va bra det blev....klappade mig själv på axeln eftersom frida inte va hemma:-) la ner rollern i Thinner medans färgen torkade så inte färgen skulle torka i rollern (tänkte jag och va så himmla smart). Kom in från att jag och helax varit och sprätt med hängslena ute på våra ägor och började blanda färgen och torka ur rollern......märkte att rollern va lite slapp, från att ha vart som en mogen gurka till att bli som ni vet då man hittar en gurka som legat för länge och är lite mjuk i plasten. 

Äh tänkte jag, har ju redan blandat färgen och det ska ju göras. Ladda på med massa färg och rollade av bara farten och ser att det började bubbla lite när färgen dragit fram men jag går över det där när allt fått sig ett lager så kan jag nog jämna ut det sen.
Bara det att när jag skulle dra ut skiten och drog ut på sista två hyllplanen började det att lossna massor med skumgummi.......så ett vadderat kök får det bli helt enkelt.

Nu ska jag tröstäta i soffan!!!!

Livet på landet...

Under förmiddagens promenad tillsammans med grannen L, hennes barn S och två hundar såg jag att hästarna rusade runt i hagen. De verkade smått hysteriska över något som var i andra änden av hagen, sprang och blåste upp sig och stirrade. Så jag gick in i hagen och tänkte att det är väl något som har blåst dit, hästar är ju trots allt ganska fjantiga. Inne i hagen såg jag inget som skulle kunna vara orsaken till hysterin. L tog hundarna och barnvagnen och gick runt stallet, och ropar glatt: "Det står ett får här! Eller näe, flera får." Jag går ut ur hagen och ropar på Helax, han har nog aldrig träffat några får i sitt liv och man vet ju aldrig om hans vallningsinstinkt säger att han ska skicka iväg dem. Jag möts av sju stiliga får i snygga ulliga rockar.

Fåren ser att jag har hund, och eftersom de är väldresserade och välvallade så kommer de glatt fram till mig och Helax. Jycken ser smått chockad ut. Vid det här laget har hästarnas ägare kommit dit, och hon berättar att fåren ofta rymmer när det blir barmark och att de bor på en gård några kilometer mot Bullmark. Hon säger "Helax är ju en vallhund, kan du inte be honom att valla in dem där?" Jag tittar på Helax som säger "Aldrig i livet, man vet aldrig vad de där typerna hittar på. Jag håller mig hos dig!" Jag förklarar att han aldrig har sett ett får och än mindre vallat några så det är nog lite väl mycket begärt av en renvallare. 

Snart ser vi ändå att om jag och Helax rör oss framåt så kommer fåren efter.  Först jag, sedan Helax och sist sju lurviga får. Helt omvänt mot hur en fårvallare jobbar, men det var visst inte så noga för fåren. Så jag går in i en lada och fåren följer vänligt efter och blir instängda där tills deras ägare kommer och hämtar upp dem . Ska bli intressant att se om (när) de dyker upp igen. Då kanske jag tar med dem hem till oss, vi vill ju ha några får som betar bort lite sly och gräs på tomten :-)

Liten, tjock och söt...

Idag har vi hälsat på vår blivande valp som för närvarande bor i Vilhelmina. Om ca 3 veckor får han komma hem till oss så vi får hålla tillgodo med lite bilder.

  


Med mamman "Långnils Ayla" i bakrunden
Klart man måste visa upp sig från sin fetaste sida:-)


På jakt:-)


Köksmontering

Puhh svettigt att montera ihop luckorna då speglar och ramar ska sammanföras, smältlimmas och slutligen toppas. Mycke pyssel men tack vare att inte för mycket material frästes bort när speglarna skulle ur så går det rätt smidigt.
Ni kanske ser att jag även diskat på denna bild:-)Skellefteå och Färjestad spelar finalmatch på radion....mycket spännande!!!!

Eftersom frida är i Hemavan så är ni före henne att se hur köket tar fart:-)


Julen är här!!

Som ett litet barn på julafton bär jag in de inslagna paketen (luckorna till köket) i vardagsrummet. Ingen julgran men dom får iaf ligga en stund och retas innan jag kom på att "det är klart jag måste prova montera två luckor".

 
Det fick bli de två med glas i som ska i vitrinskåpet. Skönt att änrligen fått hem dem då detta idiotprojekt att lacka massiva ekluckor som säkert va svindyra när dom va ny?! Har dessutom blivit avrådd av fler innom lackeringsoch köksbranchen att inte göra det men med lite hjälp från höger och vänster så tror jag att även det här kan få ett lyckligt slut.
  
Nu vill jag ju inte påstå att vi på långavägar är klar med köket, men en miltsolpe måvi iaf vara värd att Dunka ner i Parketten:-)

En halv hund mindre

Underbara fällningstider. Nakenhund nästa gång kanske? Suck. Jycken är badad och borstad enligt konstens alla regler, men det känns som att de lossnar lika mycket päls ändå. Jaja, han luktar gott i alla fall. Igår fick alla köksluckor och täcksidor en omgång grundfärg och första lagret täckfärg, så det verkar gå snabbare än planerat (för en gångs skull). Själv var jag och åt semlor med mina fina flickor medans Johan och Peppe lackade... Inte så rättvist att det dessutom är jag som åker bort hela helgen och början på nästa vecka för att fira mammadrakens födelsedag. Storslaget firande hoppas vi på, trots att väderprognosen såg minst sagt dyster ut. Men vi har många välfyllda systembolaget-påsar med oss, innehållande diverse tjusiga viner och sprättiga bubblor så vi överlever nog!

De senaste dagarna har jag ridit en ny häst också. Hux flux spatserade han förbi en dag i förra veckan med en matte på ryggen som erbjöd mig att låna hästen när som helst och gärna ofta. Tack tack sa jag! Han är snäll och väluppfostrad och jag ser fram emot att utforska skogarna här omkring till häst. Så slipper jag bli blöt om fötterna :-) Märkligt nog så heter även denna häst Valle och är brun, så nu har jag två... Nähäpp, om man kankse skulle äta lunch, packa lite, slå in paket och åka till stallet (till den mindre väluppfostrade Walle idag). Och möjligtvis dammsuga bilen, men nja.... Vi får väl se.

Puhhh

Äntligen är all slipning klar på köks luckor mm. Imorgon bär det av till UmeLacken för lite färg. vi ska försöka hinna grunda allt imorgon kväll iaf, så vi kanske hinner spruta allt innan helgen är över:-)

Ett lite mer öppet kök

Det händer mycket här när jag sover. Imorse när jag somnade såg köket ut som vanligt, när jag vaknade vid 16-tiden fanns det inte många luckor kvar på plats. Såhär ser det ut nu:Luckorna ska alltså bli vita, och så har jag sett söta knoppar på Indiska som passar PERFEKT! http://indiska.com/system/search/product.asp?id=3516&c=134&page=1&rnum=5 

På spisen puttrar Kreolskans söndagsgryta, Johan lever om i källaren med sin fräs (ursäkta, överhandsfräs var det tydligen...) och Helax håller vakt på verandan. Jag ska jobba en natt till och sen ser jag fram emot en vällfylld långledighet med firande av mamma i Hemavan, mycket ridning och köksrenovering.  

Kaffe och hembakade kakor innan....

Nu är det dags att plocka ner köket, alla luckor, täcksidor, krönlister mm ska ner från köket. Dom luckor med speglar ska tas ur med en överhandsfräs och slipas. Sedan ska allt lackas och monteras tillbaka. Med lite tur blir det lackering nästa helg.

RSS 2.0