Millebilder

Bjuder på några Millebilder i väntan på att målarfärgen ska torka (eller snarare eftersom det inte hänt så mycket där uppe de senaste dagarna när det varit badväder och jobb).

Har man för långa ben för att ligga i famnen så får man lägga benen utanför!Ganska snygg...BretonfnattSer ju riktigt ordentliga ut båda två :-)


Både Johan och Helax är glada att det numera finns en moppe i huset


Och så en bild som togs när Mille just flyttat inMåla måla...

Inneprojektet är stora sovrummet uppe, master bedroom :-D
Det var bara att hoppa i målarbrallan, greppa rollern och köra igång! Okej, ett visst förarbete och inte minst mycket noga planering för hur rummen på övervåningen ska kunna passa skapligt ihop.

Första rollerdraget


Bästa takmålaren


Till tröskeln men inte längre


Rom & Cola paus

Jag ska måla hela världen lilla mamma

Målningsprojekt på gång både ute och inne. Vi har Johans syster Ida på besök och då är det bäst att sätta den Viklundska släkten i arbete. Farstukvisten hade flagnat ordentligt så den är skrapad, slipad och tvättad och första lagret vitfärg kletades på igår. Stor skillnad och väldigt fint! Ska olja trappen också... 

Hittade en bänk som behöver en omgång

Shopping!

Igår vågade jag mig ut från min högborg och åkte ner på stan för att dels hitta en klänning och dels sätta sprätt på ett presentkort jag fått i helgen. Provade några klänningar men behöver en piggare shoppingguide än Johan som pratar i telefon samtidigt som han ger tummen upp, ner eller fnys...

Men jag shoppade två fina Mumin-muggar till min lilla samling!

Den randiga med Lilla My är årets mugg. Den andra med Snusmumriken har jag spanat på ett tag :-)

På Åhléns såg jag en superfin liten stoppad bänk med färgglatt tyg som jag skulle vilja ha i hallen, men är tveksam till om den kommer funka tillsammans med de tapeter vi ska ha där... Så den får vänta!

Men jag hittade en liten knopp som ropade till mig att den ville flytta in i kontoret/gästrummet/Fridas rum nu sen det blev så fint där. Så det fick den förstås.Och Johan fnös en gång till. Han har uppenbarligen inte förstått att knoppar kan vara viktiga saker :-)

Stäpp och savann (trädgården)

När vi flyttade in var det som bekant vinter och ett tjockt snötäcke bäddade in hela tomten. Därför var det ganska spännande att få se vad som skulle komma fram i trädgården. Var förvarnad om att det inte var så mycket som är planterat här sedan tidigare...

Så här ser det ut på framsidan i den enda rabatten:


Annars har vi smultron


Trängsel i växthuset


Mina små små små jordgubbsplantor som jag köpte i våras har blivit stora och bjudit på ett par gubbar


Och så till den betydligt tråkigare stäppen...


Tydligen anlades gräsmattan för bara några år sedan och har inte riktigt tagit sig ordentligt än. Vi har väntat på att den skulle bli grön av sig själv... Men när det inte verkar hända har vi gett den diverse konstgjord andning med bevattning och lite gödsel när vi åkte bort (för att inte en viss hundvalp skulle råka få i sig de små kornen). Så den verkar ta sig, sakta men säkert. Annars får vi väl platera in zebror och giraffer på kullen :-)

Tur att det är fint med ogräs också!

Apport och skotträning

Ikväll har vi vart vid Sävar skjutbana och tränat apportering och skottränat lite. Milla skötte sig strålande:-)


Måste sitta och vänta på komando.........JA!BRA!!!


Bloggsemester

Ju mindre man bloggar desto mer händer det... I korthet har följande hänt:

En Pointer-tant har bott hos oss på prov i några veckor. Tyvärr kommer hon inte att stanna kvar efter att ha gnagt ett pointerstort hål i den nybyggda hundgården samt väljer att slå dövörat till vid inkallning 9 av 10 gånger. Känns tråkigt men monstret Mille måste ha goda förebilder och 95% av vår hundtid krävs för honom (och Hellax kan ju åtminstone få resten).Lilla Mille kommer att sakna henne mest tror jag...Vi har varit nere i Långhundra och bärgat hem diverse prylar. Däribland en (något bättre) gräsklippare, moppen, min gamla järnsäng och en hel del tyger, spetsar samt mer eller mindre antika pinaler.

         

Passade också på att plocka fläder och surkörsbär som nu har blivit saft och sylt. Även Gurresta tjuvplock hann vi förbi och bärgade med oss finfina jordgubbar.

  

RSS 2.0