Kökssoffan har fått ny kulörFrida och mille testar om den funkar som förrSkulle kunna avnvända den som någon slags borg. Panelen kommer från det så kallade "garaget".blirt ett riktigt tak sen men la på två plåtar tillfälligt så det funkar tills man sätter tänderna i den igen. Och kanske lite färg av frida:-)

Den försvunna eken

Vi fick höra att en ek hade flyttat upp hit för några år sedan från södra sverige och att den skulle stå mitt emot huset. Eftersom den inte slagit ut tidigare har det varit svårt att hitta igen den. Dessutom har det ju bedrivits vissa röjjningsarbeten på den sidan tomten och en viss farhåga att den kanske blivit nerkapad tycktes det ju finnas. Men i förrgår hittade vi det mitt framför ögonen och fullt utslagen, En gigant till Ek med sina hela 1,5 m från rot till topp. Skulle nästan va giltigt att mäta från havsnivå och till toppen så skulle det nog låta bättre.Nästan som på sparbanken:-)


Hatten av för hundhuset

Nu blir det en lätt renovering av hundhuset. Blir nog att ha kvar stommen, bryta om taket och slå på ny panel.

Mille

Han växer så det knakar och större ska han bli.Och en fantastisk apportör har han blivit, nu gäller det bara att befästa ordet men springer och hämtar gör han och lämnar över så fint nu när poletten trillat ner att man faktiskt får godis när man kommer.Pyssel på Nationaldag

Plantering av lite plantor som äntligen fick komma ner i jorden. Lite gurka i växthuset och lite luktärtor i rabatten.

Sista putsningen på hundgården är nu gjord och det som återstår är ett hundhus, ev renoverar vi det gamla eller så blir det ett nytt. tillsvidare är en rastgård utan hus. 


Även en stentarpp håller på att anläggas vid röken, det blir inga heta arbeten för närvarande då troligtvis hela kullen hade brunnit upp då.
Finbesök i hundgården
Idag kom Morsan, Örjan och morfar på besök och stannar tills imorgon fredag. Vi smorde dem med lite lunch sen satt vi dem i arbete. Vi reglade upp  stommen med dörr å allt och grävde igen allt jord och grus. Nu fattas bara nätet som grannen ska hjälpa till med i helgen.


ca 60kvm blev det.....


Stiga Multiclip

När vi flyttade in hittade vi en några år gammal Stiga multiclip under altan som saknade lite delar och som ser hyfsad ut på ytan men som vi såg kanske gick att skaka liv i med lite nya delar och kärlek. Beställde lite delar till startannordningen som va försvunnen, och eftersom hela gasreglaget va borta fick det bli full-trottel med lite najtråd förjämnan, lite ny soppa och hade tyvär inte någon riktig 2-takts olja så det fick funka med motorsågs olja istället. 

Och till min förvåning vaknade vraket efter 3 drag, hon gick ju som hon hade en rejäl förkylning men ändå för att ha vart död och nära nedgrävd så är jag lite inponerad av detta vrålåk med dess Briggs&stratton 375 motor som öser ut knappa 3,5HK. Nu är det ju inget lyxåk vi snackar utan en ren Race-model där allt som självdrift och uppsamlare har skalatsbort för att uppnå maximal prestanda. Däcken som är som kluvna på mitten och ditklämd så att inte "tallrikarna" ska skallra lös i kurvtagningen och den perfekta gummi (Hårdplast) blandningen i däcken just är utvald för dagens gräsmatte körning.

Nu är det ju så att på vissa ställen på vår tomt växer ju gräset ohyggligt bra medans vi på vissa ställen har rena savannen där gott och väl en och annan noshörning skulle trivas med dess förkärlek till stepp och savann. så för att ta sig igenom denna hinderbana av olika fören har vi då 3 olika (hör och häpna) höjdlägen i hjulupphängningen. Så för säkerhets skull körde jag OFFROAD läge nu när det är "lite" vildvuxet här och var. Men jag insåg ganska snabbt att det bara va att ta det riktigt lååååångsamt genom djungeln ...ja inte för att motorn inte orkade med neeejdå utan för att vi inte skulle körafast och alldrig ta oss därifrån. 

Resultatet då jo kan väl säga att överlag blev det riktigt bra. Vi ser ju ner till vägen om än att där det va lite tjockt tidigare ser det väl mer ut som att man kammat en långhårig raggare med luskam mer än att det klipptes av och blev kortare..... 

Idolbild NR 1
Klipput och rama in åt era barn


RSS 2.0