Rundvandring på bottenvåningen

Hallen


Mot vardagsrum


Mot köket


Köket


Köksluckorna ska bli vita och över skåpen ska vi bygga igen upp till taketUtkast: Mars 27, 2011

Tvättstuga


Och till sist kontor/gästrum


fortsättning...

Köket


Här ska luckorna bli vita, och över skåoen ska vi bygga igen


Nuvarande sovrum...


... och den här väggen ska öppnas mot vardagsrummet


Vardagsrum. Öppningen blir i väggen där tv:n står nu


GroventréEn ny vägg!

Skönt att ha en snickare som bättre hälft när det ska rivas och byggas. Nu har badrummet fyra väggar och en dörr, lite mer privat än tidigare kan man lugnt påstå.

Före:

Efter:

Genomfartstoan RIP

Nu är det äntligen dags att riva väggen, och framförallt bygga upp en ny på rätt ställe till genomfartstoaletten. Så att man inte längre behöver låsa ytterdörren i groventren när man ska på toa...

Så här ser det ut nu i alla fall!


Att skita i varmvatten...

Vi va ju så duktig att märka upp vilka rör som va varmt och kallt. självklart kollade vi att allt va som det skulle, dubbelkollade innan vi drog ihop rören i källaren och allt passade ju så himmla bra. Testade läkage, Kalas ett litet jubel utbröt då vi va klar.
Efter en timme eller nåt kom jag på att det kan ju va bra tt kolla och varmvattnet funkar för säkerhetsskull. Vrider på kran och över på varmt, väntar en stund och det blir bara kallare och kallare... men jo det har ju varit nedstängt en stund så det kan ju ta lite tid!

Men fan vi kopplade ju fel ändå!!! Men tanken slår mig att det kanske inte spelar så stor roll att det blir varmt på blått men vid lite längre tankestund så kanske vi inte kan skita i varmvatten!!! lär ju lukta skit-illa:-P


Rördragning på hög nivå!

Har idag dragit om lite vattenrör i badrummet så att vi så småningom kan öppna upp på riktigt ut till groventren. Danne va hit och hjälpte till. Tror vi ska starta rör firma....hur svårt kan det va? Läk och kräk AB:-)
Ingen återvändo


Klart för idag. Blir en förlängning sen som går upp till övervåningen.

Idag målar vi köksgolvet blått

Eller så försöker vi låta bli... Flupp sa det när burken med nybruten färg till kökssoffan åkte i govet. Så idag gör vi nog säkrast i att inte försöka oss på något huspyssel alls!

 

Sista småbitarna faller på plats


Nu har dom sista bitarna fallit på plats kring altandörren så att det kan målas och spacklas. bara resten kvar:-)

VALP om 8 veckor:-)

Om 8 veckor har vi en liten räser-hund hemma!!!! Fick precis ett samtal från Kenneln att vi får en hane om vi vill:-) -Vi kanske borde lägga våtrumsmatta i huset då det inte gick att beställa "Lyx paketet" med färdig injagad och rumsren, men det är ju skönt iaf att vi inte bor kvar på 3e våningen på tomtebo...haha 

Härligt väder i solen


Helax spanar ut över byn:-)


Lugn helg i huset

Det händer inte så mycket i helgen i huset. Frida jobbar så det får inte bedrivas något oväsen i huset mellan 0700-1630, det innebär att Halax med husse antingen spelar luftgitarr medans Frida sover eller åker och jagar. (det blev det sistnämnda) 

Shopping i Botsmark

Vårat kök behöver ha en kökssoffa. Det krävs liksom en kökssoffa för att fylla ut väggen bredvid altandörren. Och för att huset helt enkelt vill ha en. Vi har hållit noggrann koll på blocket men kräsna som vi är har de varit för långa, för korta, för dyra, för fula, för nya och så vidare... Men ikväll såg vi den på blocket! The kökssoffa! I Botsmark, och dessutom för en struntsumma. Och nu står den precis där den ska, och passar perfekt.

Tänk er denna vitmålad med blåa detaljer, ett annat tyg än det gräsliga fusklädret samt några fina kuddar. Japp, ytterligare ett projekt ;-)

                                   

                                   


Lars och Annna på besök

Vi öppnar starkt direkt på vasaloppet med en riklig frukost full med fil, fibrer, blåbärssoppa mm.
nu när både dam och herrar gått imål passar vi på att själv gå på skidor för att grilla korv i skogen. strålande väder, nästan vindstilla och kring nollan!


Vuxna män gör korv tillsammans

Då va det dags för korvstoppning för första gången iaf för mig men Alex är ju veteran han har ju iaf gjort det en gång tidigare:-)


Det är viktigt att blöta upp tarmen(korvskinnet) innan.Att trä på skinnet syns att det har gjorts förut.... Alltså det fick Alex göra eftersom han är "veteran"Vi fick hjälpas åt så inte korven rymmde...Mums så gott.... Frida blev så sugen och lagom nöjd att vi gjort av med allt renfärs att hon gick in till vardagsrummet och muttrade. Vi passar på att koka korvarna så det är brara för Frida att mumsa i en god Renkorv när hon kommer hem från jobbet imorgonbitti!

  

Det blir kanske inte Korv med bröd men nog så gott om man steker den eller Röker den när Almen och Anders kommer och bygger en rök till sommaren.
/Johan och Alexander

Måndagens fantastiska skidtur

Jag och pappa var ute på en riktigt trevlig skidtur igår med Helax oxh Dexter. Strålande sol och bra glid i ett ganska långt spår som min kollega dragit upp. Dexter imponerade genom att släpa runt pappa (som väger närmare 100 kg...) i två timmar.RSS 2.0