Stiga Multiclip

När vi flyttade in hittade vi en några år gammal Stiga multiclip under altan som saknade lite delar och som ser hyfsad ut på ytan men som vi såg kanske gick att skaka liv i med lite nya delar och kärlek. Beställde lite delar till startannordningen som va försvunnen, och eftersom hela gasreglaget va borta fick det bli full-trottel med lite najtråd förjämnan, lite ny soppa och hade tyvär inte någon riktig 2-takts olja så det fick funka med motorsågs olja istället. 

Och till min förvåning vaknade vraket efter 3 drag, hon gick ju som hon hade en rejäl förkylning men ändå för att ha vart död och nära nedgrävd så är jag lite inponerad av detta vrålåk med dess Briggs&stratton 375 motor som öser ut knappa 3,5HK. Nu är det ju inget lyxåk vi snackar utan en ren Race-model där allt som självdrift och uppsamlare har skalatsbort för att uppnå maximal prestanda. Däcken som är som kluvna på mitten och ditklämd så att inte "tallrikarna" ska skallra lös i kurvtagningen och den perfekta gummi (Hårdplast) blandningen i däcken just är utvald för dagens gräsmatte körning.

Nu är det ju så att på vissa ställen på vår tomt växer ju gräset ohyggligt bra medans vi på vissa ställen har rena savannen där gott och väl en och annan noshörning skulle trivas med dess förkärlek till stepp och savann. så för att ta sig igenom denna hinderbana av olika fören har vi då 3 olika (hör och häpna) höjdlägen i hjulupphängningen. Så för säkerhets skull körde jag OFFROAD läge nu när det är "lite" vildvuxet här och var. Men jag insåg ganska snabbt att det bara va att ta det riktigt lååååångsamt genom djungeln ...ja inte för att motorn inte orkade med neeejdå utan för att vi inte skulle körafast och alldrig ta oss därifrån. 

Resultatet då jo kan väl säga att överlag blev det riktigt bra. Vi ser ju ner till vägen om än att där det va lite tjockt tidigare ser det väl mer ut som att man kammat en långhårig raggare med luskam mer än att det klipptes av och blev kortare..... 

Idolbild NR 1
Klipput och rama in åt era barn


Kommentarer
Postat av: Erika

Haha, Johan du är ju en hörvel på att skriva! Författare nästa?

2011-06-02 @ 23:19:47
Postat av: Johan

Har en spökskrivare... ska säga åt honom att skärpa sig;-)

2011-06-03 @ 20:31:01
Postat av: Jonas

2011-06-05 @ 23:58:02
Postat av: Jonas

+1 på Erikas kommentar! :)

2011-06-06 @ 00:00:12
URL: http://www.kurry.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0