Utställning i Piteå

Helgen 21 och 22/5 var vi på utställning i Piteå. Fick även den stora äran att ha med oss lapska vallhundstiken Senja (Kläppylets Dárkil Doarjja) på lördagen. Helax ställdes ut både lördag och söndag. På lördagen blev han bedömd som excellent, bästa hane, BIM (Bäst I Motsatt kön) och CK (Certifikatkvalitet) men slagen av en veterantik som blev BIR (Bäst I Rasen).Detta är kritiken från domare Rose-Marie Emery:

"Lagom stor, tillräcklig längd i kropp, bra benstomme, välskuret huvud med korrekt placerade och behårade öron. Välmarkerad manke, stark rygglinje, bra benstomme, starka tassar, bröstkorg av god längd och djup. Lite sluttande i korset, kunde ha lite kortare haser och bättre vinkel i knäet. Utmärkt päls och behåring, bär sin svans tillfredsställande. Rör sig med lite korta steg."

På söndagen blev han slagen av en annan hanhund (som var väldigt stilig måste erkännas!). Är ändå mycket nöjd att ha fått så fin kritik av en riktigt hård men rättvis finsk domare, Tuevo Kangas som inte drog sig för att skicka ut både den ena och andra hunden med blåa och gula kort. Helax fick iaf Excellent, 2:a bästa hane och CK. Kritiken var på finska, men översattes i stora drag till :

"Medelstor, proportionerlig. Bra benstomme, framben, huvud, öron. Kunde ha bättre knävinkel bak."För lilla Senja gick det otroligt bra. Hennes andra utställning i vuxen ålder och hon tog sitt första cert! Hon blev även BIM och vinnare av Hui Suottas-pokalen (de hundar som tillhör Övre norras distrikt tävlar om bästa hund). Mycket omtyckt av domaren trots att hon kunde haft kvar mer underull och skällde lite.

Kommentarer
Postat av: Irina + Eki, Puti, Leni

Congratulations! Senja is SO beautiful, I really do like her, like I said yesterday! :) Hälsningar från Finland!

2011-05-23 @ 18:25:07
URL: http://erkkila.vuodatus.net/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0